Українські військові вперше показали відео удару по території РФ

Бригадний генерал юстиції Сергій Мельник із позивним “Генерал Марсель” опублікував відео з роботою українських прикордонників та артилеристів по позиціях російських військ.

Відеоролик з’явився у його Telegram-каналі ще 2 квітня.

При тому, що Мельник є начальником Харківського гарнізону, ЗМІ звернули увагу на відео лише через кілька днів та припустили, що йдеться про удар по території РФ.

“Бійці 4-го прикордонного загону проводили розвідку та виявили техніку окупантів, особовий склад, який облаштовував позиції, а також вантажні автомобілі”, — йдеться у публікації генерала.

За даними Мельника, ціль було знищено завдяки професійній взаємодії прикордонників з артилеристами.

Військовий оглядач видання Bild Юліан Репке зробив висновок, що на відео відображено момент обстрілу українськими військами території Російської Федерації. За його версією, удар української артилерії вразив позиції росіян біля села Цаповка Бєлгородської області РФ, що за 1,3 км від кордону з Україною.

“Україна вперше опублікувала відео, на якому показані превентивні удари по російських позиціях на території Росії”, — зазначив Репке.

Він додав, що для завдання удару українські війська, ймовірно, використовували міномети.

Читайте також:
Нафтопровід у Бєлгородській області атаковано безпілотником, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна