Доцільність оборони Бахмута можна буде оцінити із весняним наступом ЗСУ, – ISW

В американському Інституті вивчення війни проаналізували учорашню заяву президента України Володимира Зеленського, що українські військові відійдуть із Бахмута, щоб уникнути оточення, якщо це буде необхідно.

В новому звіті ISW звертають увагу, що «українське військове керівництво продовжує чітко сигналізувати, що українські сили все ще не оточені та мають можливість відійти за потреби» із Бахмута.

«Ще невідомо, чи українська оборона Бахмута та її ефективність при зосередженні російських сил у цьому районі варті українських втрат (і ми, ймовірно, не зможемо оцінити це, поки не спостерігатимемо за українським весняним контрнаступом)», – кажуть аналітики.

Як писала “Новинарня“, в ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив, що на Бахмутському напрямку армія РФ намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати.

Читайте також:
ССО показали міський бій у Бахмуті очима своїх воїнів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна