ЗРК Avenger вже на чергуванні на півночі України, за кермом – генерал Наєв. ВІДЕО

Командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв проїхався за кермом ЗРК Avenger.

Відповідне відео поширила пресслужба ООС у середу, 5 квітня.

За словами Наєва, ці комплекси ППО вже перебувають на бойовому чергуванні в Північній операційній зоні.

“Вони здатні забезпечити мобільну протиповітряну оборону малої дальності для об’єктів цивільної інфраструктури, підрозділів Сектору безпеки та оборони від крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів, літаків та гелікоптерів на малих висотах”, – зазначили в Командуванні ОС.

Сергій Наєв, їдучи за кермом ЗРК Avenger, розповів на відео, що такий комплекс може збивати ударні БПЛА “Шахед” і крилаті ракети, літаки й гелікоптери.

Оператори ЗСУ для “месників” пройшли навчання в Німеччині.

За словами одного із зенітників, машина оснащена тепловізійним прицілом, із яким можна працювати як удень, так  і вночі, озброєна зокрема ракетами “Стінгер” та крупнокаліберним кулеметом “Браунінг”.

“Техніка проста й дуже легка в керуванні”, – сказав генерал Наєв, подякувавши партнерам зі США, які надали “Евенджери” ЗСУ.

Зенітний ракетний комплекс Avenger в ЗСУ

Нагадаємо, пакет допомоги із ЗРК Avenger Пентагон оприлюднив 10 листопада.

Довідка

“Евенджер” (англ. Avenger – “Месник”) – американський самохідний зенітний ракетний комплекс, який має позначення AN/TWQ-1 і забезпечує мобільну протиповітряну оборону малої дальності для наземних підрозділів від крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів, літаків та гелікоптерів на малих висотах.

Спочатку був розроблений для збройних сил Сполучених Штатів і використовується армією США. Система Avenger також використовувалася Корпусом морської піхоти США.

На озброєнні цього ЗРК на базі автомобіля HMMWV –

  • 4 або 8 готових до стрільби ракет FIM-92 Stinger (прицільна дальність 200-4500 м),
  •  1 кулемет M3P калібру 12,7 мм – варіант Browning AN/M3, розроблений для використання в авіації під час Другої світової війни.

Читайте також:
Пентагон оголосив про надання Україні пакету допомоги на $2,6 млрд: що в переліку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.