Президент України і перша леді – з візитом у Польщі. Що в планах

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська розпочали офіційний візит до Польщі. У програмі візиту, зокрема, переговори з президентом Анджеєм Дудою, прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким, підписання двосторонніх документів.

Про це повідомив у середу, 5 квітня, прессекретар президента Сергій Никифоров.

“Глава держави зустрінеться з представниками польського бізнесу в межах українсько-польського бізнес-форуму, з маршалками Сейму та Сенату, волонтерами та рятувальниками, а також із мерами прикордонних з Україною міст. Увечері Володимир Зеленський звернеться до поляків та українців, які проживають у Польщі, з великою промовою”, – написав він.

Керівник офісу президента Польщі з питань міжнародної політики Марчин Пшидач в ефірі TVN24 озвучив графік перебування Зеленського.

Об 11:00 (12:00 по Києву) Зеленський прибуде до Президентського палацу у Варшаві, де зустрінеться з польським президентом Анджеєм Дудою. Темами переговорів під час зустрічей із президентом та главою уряду Польщі будуть безпека та економічне співробітництво.

Також запланований польсько-український економічний форум, де підприємці мають обговорити економічні відносини з Україною. Крім того, Зеленський має зустрітися з людьми, які допомагали українцям, які тікали від війни.

А о 18:00 (19:00 по Києву) Зеленський та Дуда виступлять у Королівському замку. На Замковій площі виставлять великі екрани, щоб всі охочі могли побачити президентів під час промов.

Пшидач заявив, що це перший офіційний візит Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської з початку повномасштабної війни.

“Досі, коли президент Зеленський виїжджав, це були екстрені візити для вирішення однієї чи двох справ. Зараз президент України починає повноцінну дипломатичну діяльність”, — сказав представник канцелярії Дуди.

Читайте також:
Дуда оголосив про збір спільноти країн, які нададуть Україні танки Leopard

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна