Хорватія надає ще пів мільйона євро на допомогу Україні

Хорватія буде продовжувати надавати Україні всебічну допомогу та зробить внесок у пів мільйона євро в пакет широкої допомоги НАТО для України, що наразі погоджується союзниками по Альянсу.

Про це сьогодні перед початком пленарне засідання в рамках другого дня зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО заявив міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич-Радман. 

“Україна знаходиться у самому центрі уваги під час цієї міністерської зустрічі. Я задоволений тим, що вчора ми провели сесію в форматі Комісії НАТО-Україна, вперше з 2017 року. Під час сесії сьогодні, вже разом з Фінляндією та за участі Швеції, ми обговоримо ґрунтовну та довгострокову підтримку для України. Це передбачає фінансові зобов’язання в рамках широкого пакету допомоги, для якого Хорватія надасть пів мільйона євро”, – сказав хорватський урядовець, його цитує “Укрінформ”.

Він нагадав, що Хорватія вже надає Україні значну гуманітарну допомогу та забезпечує прихисток для тисяч українців, що рятуються від війни. За словами міністра, Хорватія також готова поділитися з Україною власним досвідом подолання наслідків війни, що відбувалася на її території, включаючи розробку проєктів психологічної підтримки ветеранам та програм розмінування.

«Ми також обговоримо ключові рішення майбутнього саміту в Вільнюсі, особливо ті, що стосуються входження України та прийому до НАТО вже запрошених країн. Ми також обговоримо майбутні інвестиції (в оборону – ред.) та поглиблення співробітництва з партнерами, що поділяють наші цінності», – додав Грлич-Радман.

Як писала “Новинарня“, Хорватія надає майже 3 млн євро на розмінувальні машини для України.

Читайте також:
Хорватія готується надати ЗСУ 14 гелікоптерів Мі-8

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.