Чубаров пропонує повернути Севастополю історичну назву

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запропонував повернути окупованому Севастополю його історичну назву Ак’яр (Aqyar).

Про це він написав у своєму телеграм-каналі у вівторок, 4 квітня.

“При всій повазі до секретаря РНБО України Олексія Данилова, не варто затягувати час, відповідно, жодних «об’єктів №6», а одразу перейменувати «Севастополь» на Aqyar /Ак’яр. Очистимо український Крим від піднесених колоніальних назв, які увічнюють, пропагують, символізують російську імперію, СРСР чи Російську Федерацію”, – закликав голова Меджлісу.

Як писала “Новинарня“, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов опублікував свій план із 12 кроків для деокупації Криму.
Відповідно до цього плану, Севастополь, “ураховуючи його місце та роль в ідеології рашизму”, системі негативного міфотворення і переписування історії, мав би перейменуватися в “Об‘єкт № 6”.
“Верховна Рада України пізніше приймає рішення про нову назву міста. Можливо, Ахтіар”, – писав Данілов на ФБ.

Читайте також:
Секретар РНБО запропонував 12 кроків деокупації Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна