Суд обрав запобіжні заходи фігурантам справи про корупцію на Житомирській митниці

Суд заарештував начальницю Житомирської митниці та двох її спільників, яких викрили на корупції.

Про це в понеділок, 3 квітня, повідомила Київська міська прокуратура.

Начальниці Житомирської митниці, керівникові відділу та митному брокеру, викритим на організації корупційної схеми з одержанням хабарів за безперешкодне оформлення товарів, які завозяться на митну територію України, обрано запобіжні заходи.

Зокрема суд арештував очільницю митниці (це Ольга Ільїнська) з альтернативою застави у розмірі 805 тисяч гривень. Керівникові відділу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою 805 тис. грн, митному брокеру – із заставою 671 тис. грн.

Ці особи організували корупційний механізм митного оформлення імпортних товарів, пропонуючи надання незаконних послуг з приховування товару від митного контролю, підміни номенклатури тощо.

Ціни на такі послуги коливались від 200 гривень до 400 доларів США за одну декларацію в залежності від виду послуги, номенклатури товару та країни походження товарів. Правоохоронці задокументували декілька епізодів передачі підозрюваним грошових коштів за надані “послуги” з митного оформлення.

Правоохоронці задокументували декілька епізодів передачі підозрюваним грошових коштів за надані “послуги” з митного оформлення.

Затримали фігурантів “на гарячому” під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди у сумі 2 тисяч доларів США та 50 тисяч гривень.

Провадження відкрите за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та займатись певною діяльністю та строк до трьох років, та з конфіскацією майна.

Читайте також:
СБУ прийшла до начальниці Житомирської митниці – зафіксовано системну корупцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна