​СБУ оголосила підозру “міністру зв’язку ДНР”, який допомагав ФСБ прослуховувати жителів Донецька

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини ще двох керівників окупаційних адміністрацій на тимчасово захопленій частині Донеччини.

Про це повідомляє в понеділок, 3 квітня, пресцентр СБУ.

Одним із зловмисників є очільник створеного агресором “міністерства зв’язку ДНР”. Він організував запуск підконтрольної ФСБ мобільної мережі “Фенікс” на базі захопленого обладнання українських операторів зв’язку в окупованих районах області.

У подальшому він сприяв окупантам у примусовому “переведенні” місцевих жителів на російську телефонну мережу. Таким чином спецслужба РФ отримала доступ до персональних даних абонентів та інформації про їхній контент. Крім того, ФСБ використовує підконтрольного телефонного оператора для поширення СМС-розсилок з дезінформацією про ситуацію на фронті та внутрішньо-політичну обстановку в регіоні.

Ще одним зловмисником є “заступник директора” так званого «унітарного підприємства “ДНР” оператора зв’язку “Фенікс”. Саме він допоміг співробітникам ФСБ отримати повний технологічний доступ до телекомунікаційного обладнання  компанії.

Слідчі повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації). Наразі вони перебувають на тимчасово окупованій території. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Читайте також:
СБУ повідомила про підозру експосадовцю ДСНС, який формує ворожі підрозділи на окупованій Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна