Україна купить у Польщі 100 бронетранспортерів Rosomak

Україна купить у Польщі 100 бронетранспортерів Rosomak польського виробництва.

Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише “Європейська правда“.

“Українська армія закупить у нас 100 Rosomak, які виробляються в Семяновіце-Шльонському. Rosomak – це топові бронетранспортери. Ця покупка буде оплачена з коштів ЄС і США“, написав Моравецький у Twitter.

Під час відвідин заводу Rosomak S.A., що спеціалізується на виробництві бронетехніки і входить у польську державну компанію Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), очільник польського уряду повідомив, що отримав замовлення на 100 бронетранспортерів напередодні від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Бронемашини Rosomak польського війська. Фото: Rosomak S.A.

Rosomak – ліцензійна копія фінської колісної бронемашини Patria AMV 8×8, що виробляється в Польщі як у версії БТР, так і БМП.

Основним озброєнням бронетранспортера є 30 мм гармата Mk44 із системою стабілізації та кулемет калібру 7,62 мм UKM-2000C.

Боєкомплект міститься у двох відсіках для 30 мм снарядів і 700 патронів калібру 7,62 мм.

Як пише “Мілітарний”, нещодавно для збройних сил Польщі замовили 29 колісних бронетранспортерів медичної евакуації Rosomak WEM. Вони призначені для збору поранених з поля бою, надання першої медичної допомоги, включаючи перев’язку ран і травм, а також підтримки основних життєвих функцій людини. Постачання цих машин відбуватиметься у 2024-2026 роках.

Читайте також:
Мільйон боєприпасів для України: до “снарядної коаліції” приєдналося вже 20 країни ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна