У Збройних силах визначили кращих знавців з української мови

У Збройних силах України відбувся другий, підсумковий етап XXIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. За його результатами якого визначено переможців серед курсантів вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти та ліцеїстів військових ліцеїв.

Про це 31 березня повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

У змаганні на кращого знавця української мови, організованому в дистанційній формі департаментом гуманітарного забезпечення МОУ, перемогу здобули ліцеїстки Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Анастасія Білецька посіла перше місце, Анна Цигикал та Євгенія Вишнева – друге та третє.

Перші місця також розділили курсантки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Оксана Шворак та Лілія Кшевінська.

Другі місця посіли курсантка Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Яна Кобець та курсантка Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут Ольга Турчак – переможниця минулорічного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Треті місця – у курсанта Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут Михайла Марченка і курсантки Інституту Військово-Морських сил Національного університету “Одеська морська академія” Вікторії Мукієнко.

“Творчі роботи переможців конкурсу з української мови засвідчили, наскільки талановита наша молодь. Вона мотивована та сильна духом, патріотично налаштована, сповнена віри в майбутнє, з чітким усвідомленням своєї місії щодо наближення нашої Перемоги та відбудови України”, – резюмували в МОУ.

Читайте також:
“Дякуємо, що ви є!”: африканці в ДР Конго українською мовою привітали з Днем ЗСУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.