На кордоні з РФ зменшилася кількість ворожих ДРГ, а в Білорусі менше російських військ, – ДПСУ

На території Білорусі наразі не фіксується створення ударних угруповань ворога.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” у четвер, 30 березня, сказав речник ДПСУ Андрій Демченко, передає “Укрінформ”.

«Якщо говорити про напрямок із Білоруссю, то на цей час не фіксується створення якихось ударних угруповань, які б могли здійснити вторгнення на територію України», – зазначив він.

Речник повідомив, що по кордону з РБ прикордонники не фіксували останнім часом роботу диверсійно-розвідувальних груп чи будь-яких провокацій, там все спокійно. На кордоні з Росією фіксується іноді робота диверсійно-розвідувальних груп, однак значно рідше, ніж раніше.

Також він додав, що кількість російських військовослужбовців на території республіки Білорусь зменшилася приблизно до 4 тисяч.

“Зараз, за нашими даними, трохи більше 4 тисяч військовослужбовців збройних сил росії перебувають на території Білорусі”, – зазначив він.

За словами речника, ця кількість дещо менша, ніж була раніше. Бо підрозділи, які пройшли підготовку, Росія вивела з території Білорусі на свою територію для подальшого перекидання на схід України, де ведуться повномасштабні бойові дії.

Демченко нагадав, що РФ постійно обстрілює прикордоння. Так, з початку місяця вже зафіксовано близько 300 обстрілів нашої території.

Читайте також:
Білорусь підписала з Іраном “дорожню карту співпраці” до 2026 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна