У Криму окупанти масово відбирають худобу у місцевих жителів, – КримSOS

Російська влада Криму вилучає поголів’я худоби у місцевих жителів, обґрунтовуючи це хворобою тварин.

Про це повідомляє правозахисна організація «КримSOS».

“КримSOS отримав підтвердження інформації про вилучення худоби, яка належить селянам у Криму. Це відбувається в багатьох районах АР Крим”, – розповів аналітик Євген Ярошенко.

За його словами, російські інспекції приїжджають у домогосподарства, змушують робити аналізи худоби, після чого кажуть, що вона нібито заражена. Людей також змушують заплатити за ці аналізи та вивезення поголів’я, зазначив аналітик.

“Такі дії Росії порушують статтю 46 Положення про закони і звичаї війни на суходолі (додаток до IV Гаазької конвенції про закони і звичаї війни на суходолі 1907 р.) та статтю 53 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 р., які захищають право власності на окупованій території”, – наголосили правозахисники.

В організації заначили, що знищення чи захоплення майна, крім випадків, коли таке знищення чи захоплення наполегливо потребує військової необхідності, є воєнним злочином відповідно до ст. 8(2) Римського статуту Міжнародного кримінального суду 1998 року.

Читайте також:
Окупаційна влада Криму почала евакуацію з Криму, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна