Росія почала військові навчання з міжконтинентальними балістичними ракетами “Ярс”

Росія розпочала військові навчання з міжконтинентальною балістичною ракетною системою “Ярс” і кількома тисячами військових.

Про це пише Reuters з посиланням на міністерство оборони РФ.

Це розглядається як “чергова спроба Москви продемонструвати свою ядерну силу”.

“Президент Володимир Путін має на меті зробити ракетну систему “Ярс”, яка замінила систему “Тополь”, частиною “непереможної зброї” Росії та основою наземного компоненту її ядерного арсеналу”, − пише видання.

Загалом у навчаннях задіяно понад 3 тис. військовослужбовців і близько 300 одиниць техніки, повідомляє міноборони Росії.

Під час навчань мобільні комплекси “Ярс” проведуть маневри в трьох регіонах Росії, у яких − невідомо.

Дальність дії системи “Ярс” становить 12 000 км. За інформацією військових блогерів, системи здатні нести кілька ядерних боєголовок незалежного націлювання і можуть бути встановлені на вантажівці або розгорнуті в силосах.

Після повномасштабного вторгнення в Україну Росія провела численні військові навчання самостійно або з іншими країнами, такими як Китай чи Південно-Африканська республіка. РФ також посилила військову підготовку з Білоруссю, провівши серію комплексних навчань протягом останнього року.

Читайте також:
Росія провела невдалий запуск балістичної ракети “Сармат”, коли Байден був у Києві, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна