Резніков показав БМП Marder у роботі. ВІДЕО

Міністр оборони України Олексій Резніков оприлюднив відео із доставленими Німеччиною БМП Marder. Він назвав їх “відмінним прикладом німецької якості”.

Про це він написав у твітері у середу, 29 березня.

“Випробував особисто. Подобається, як вони ревуть! Був би радий, якби Анка Фельдгузен (амбасдорка ФРН у Києві – ред.) приєдналася до мене. Зробімо це разом! Дякую канцлеру, Борису Пісторіусу та німецькому народу!” – написав він у твіттері.

Берлін збирався передати українцям 20 БМП Marder до кінця березня. Загалом країна надасть 40 таких машин. У Німеччині Marder поступово виводять з експлуатації, але сотні одиниць техніки все ще перебувають на озброєнні. Цю БМП використовували військові з початку 1970-их років, але постійно модернізовували.
Одна така БМП може вмістити до 10 осіб, зокрема трьох членів екіпажу. Озброєна 20-мм автоматичною гранатою та кулеметом у 7,62-мм кулеметом. Ще один кулемет встановлений на даху десантного відділеня, управляється дистанційно.

Читайте також:
Німецькі БМП Marder уже прямують до України, – Пісторіус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна