Оборона Бахмута дає стабільність по всій лінії фронту, а завдяки Заходу Україна вже має достатній артилерійський потенціал, – Резніков

Наступ армії РФ триває, проте росіяни швидко вичерпують свої наступальні можливості через утримання Силами оборони міста Бахмут на Донеччині, яке залишається “українською фортецею”.

Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю польському виданню Gazeta Wyborcza, яке опубліковане 28 березня.

Міністр зазначив, що у російської армії “божевільні втрати”. За українськими оцінками, тільки на Бахмутському напрямку росіяни щодня втрачають у середньому 500 людей убитими чи пораненими.

“Звідси принципове рішення нашого командування: утримувати Бахмут попри власні втрати. Тому що його оборона обмежує можливості росіян і дає стабільність по всій лінії фронту. Чи зможуть окупанти посилити свої атаки? Побачимо. Їм потрібен успіх”, — сказав Резніков.

Коментуючи слова деяких експертів щодо недоцільності оборони Бахмута, міністр оборони зазначив, що “місто та пагорби, які поруч із ним, є зручною територією для оборони”.

“Якби ми вийшли з нього, це означало б необхідність оборонятися в іншому місці, де немає такої зручної форми місцевості”, — додав Резніков.

Він також сказав, що Донбасі росіяни позначили вузьку ділянку лінії фронту, де зосередили свої зусилля, зокрема добре підготовлених “вагнерівців”, яких використовують, як гарматне м’ясо.

“Я вважаю, що наступ йде повним ходом — лише їх план полягав у тому, щоб прорвати фронт у районі Бахмута та атакувати повномасштабними силами авіації, артилерії та бронетехніки, щоб зайняти всю Донецьку та Луганську області. Для них це важливо з політичної точки зору”, — сказав Олексій Резніков.

За його словами росіяни хотіли показати, що хоча б одну з цілей, озвучених Путіним на початку вторгнення досягнуто. “Але цього не сталося, і Бахмут залишається нашою фортецею”.

Ситуація навколо Бахмута. Мапа DeepState станом на 29-03-2023

Міністр також зазначив, що завдяки постачанню західної зброї Україна вже має достатній артилерійський потенціал.

“У нас це називається “артилерійський “зоопарк”, тому що системи з різних країн, у тому числі й ефективні польські [САУ] “Краби”, — сказав Резніков.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Associated Press заявив, що якби Бахмут був взятий російськими військами, президент РФ Володимир Путін, “продав би” цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю, Ірану, а на Україну чинився б тиск щодо пошуку неприйнятних компромісів з агресором.

Читайте також:
У бою за Бахмут загинув культуролог та дослідник Євген Гулевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна