Гендиректор МАГАТЕ прибув на окуповану ЗАЕС

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув на окуповану Запорізьку АЕС.

Про це повідомив “Енергоатом” у середу, 29 березня.

Нагадаємо, Гроссі анонсував другий візит на окуповану ЗАЕС, щоб оцінити ситуацію з ядерною безпекою на об’єкті та підкреслити нагальну необхідність захистити його під час війни. Це також буде його перший візит після того, як на станції запрацювали експерти МАГАТЕ.

Гроссі зазначив, що попри присутність представників агентства на станції упродовж 7 місяців ситуація на ЗАЕС досі небезпечна, а загрози ядерній безпеці «надто очевидні».
Він казав, що його поїздка має також забезпечити підтримку та покращення регулярної ротації експертів МАГАТЕ до та зі станції після затримки з ротацією в лютому. Так, гендиректора МАГАТЕ супроводжуватиме нова, сьома група експертів агентства.

Читайте також:
Зеленський запровадив санкції проти росіян з атомної галузі і колаборанта із ЗАЕС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна