Зеленський привіз в Охтирку почесну відзнаку міста-героя

Володимир Зеленський взяв участь у заходах із нагоди річниці героїчної оборони Охтирки та вручив місту почесну відзнаку міста-героя.

Про це глава держави повідомив у вівторок, 28 березня, на своїх офіційних сторінках у соцмережах.

“На Сумщині, у нашій Охтирці, ми вшановуємо справжню козацьку хоробрість і незламність наших людей – наших героїв, усіх українців та українок. Тих, хто бився тут за своє місто, за свою землю й тим самим за всю нашу державу – державу Україна. Тих, хто знищував російські колони тут і тим самим ламав увесь ворожий задум проти України, проти українського народу. Тих, хто допомагав одне одному в Охтирці, у сусідніх містах, містечках, селищах навесні минулого року й тим самим відвоював у ворога час для багатьох українських весен. Вільних весен!”, – йдеться в повідомленні в інстаграмі Зеленського.

Президент зазначив, що Охтирка пережила важкі втрати й жорстокі ворожі удари, коли російські загарбники били з авіації по житлових кварталах, обстрілювали з реактивної артилерії дитячий садок та іншу цивільну інфраструктуру, коли забирали життя людей.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто віддав життя за незалежність України. Зокрема були поіменно згадані військовослужбовці та цивільні, що загинули під час оборони Охтирки.

На переконання Володимира Зеленського, у боях за Охтирку та всю Сумщину українці виборювали захист і для інших міст, зокрема для Харкова та Києва.

«Для мене велика честь – вручити сьогодні Охтирці почесну відзнаку міста-героя, міста-захисника, міста-переможця», – сказав він.

Відзнаку з рук Президента отримали міський голова Павло Кузьменко, голова ВЦА та міський комендант.

Володимир Зеленський узяв участь у церемонії вручення державних нагород учасникам оборони міста Охтирки. Ордени «За мужність» ІІІ ступеня та медалі «За військову службу Україні» від Глави держави отримали військовослужбовці ЗСУ.

Ордени й медалі також були вручені працівникам Служби безпеки України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Крім того, Президент вручив нагороди чотирьом цивільним особам: орден княгині Ольги ІІІ ступеня та ордени «За мужність» ІІІ ступеня, якого одна особа була удостоєна посмертно.

 Читайте також:
Нацбанк випустив пам’ятні медалі “Охтирка” та “Волноваха” із серії “Місто героїв”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна