Суд Кіпру відправив на пів року за ґрати українку, яка погрожувала росіянам ножем

Суд міста Ларнака на Кіпрі відправив на 6 місяців за ґрати 55-річну українку, яка погрожувала росіянам ножем.

Про це повідомляє The Cyprus Times.

Інцидент стався 22 серпня 2022 року. Тоді приблизно 20 росіян зібралися на святкування дня російського прапора. Вони мали розпочати автомобільний пробіг Ларнакою, коли їм завадила українка Ірина Кривоус.

Жінку одразу затримали. Її утримували під вартою за підозрою у посяганні на здоров’я, зберігання зброї та порушенні громадського порядку, пише Reuters.

Ірина Кривоус в інтерв’ю виданню Cyprus Daily News розповіла, що була вдома, коли почула шум за вікном та побачила, що збирається проросійський мітинг. Жінка обурилася та вибігла на вулицю.

“Вдома я весь час займаюсь господарством, працюю на кухні. Ніж у мене в руках постійно, тому не помітила, як вибігла з дому разом з ним. Я була обурена і вражена до глибини душі цинізмом цих людей. Я ніби заново пережила загибель брата від рук таких рашистів, як ті, що зібралися біля мого будинку”, — згадувала Ірина.

Жінка також розповіла, що 26 червня у неї загинув брат, який після початку повномасштабної війни пішов у тероборону. За її словами, брат не дожив місяць до 52 років. Він зазнав поранення голови.

“Невістка, дружина його, нічого одразу не розповідала. Берегла наші нерви. А виявляється, він отримав поранення, не сумісне із життям. На фронті. Вона також довго не могла з ним зв’язатися. Побачила його фото у групі фейсбуку, там, де рідні шукають невпізнаних. Впізнала його. Приїхала до шпиталю. Він на її руках і помер”, — розповіла Ірина.

Читайте також:
Кіпр та Угорщина підтримують відключення Росії від SWIFT. Залишилося дотиснути Німеччину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна