СБУ викрила російського агента – інспектора Чернігівського прикордонного загону

Контррозвідка Служби безпеки України в ході спецоперації у Чернігівській області викрила російського агента – ним виявився інспектор Чернігівського прикордонного загону.

Про це у вівторок, 28 березня, повідомляє пресцентр СБУ.

“Ще до початку повномасштабного вторгнення посадовець був завербований кадровим співробітником ФСБ. Після 24 лютого минулого року ворог «активував» свого поплічника для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України в умовах війни”, – ідеться в повідомленні.

За даними спецслужбі, агресора цікавили бойові розпорядження та план заходів щодо інженерно-технічного облаштування держаного кордону в Чернігівській області. Ці секретні відомості російський агент мав знайти, сфотографувати, а потім передати своєму “куратору” з ФСБ РФ через месенджер у Телеграм.

Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки та проведення серії диверсій у прикордонних районах на півночі України.

“Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зрадника і затримали його на спробі передачі інформації з обмеженим доступом агресору”, – ідеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – “державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану”. Триває розслідування.

Зловмиснику обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Заходи проводили співробітники СБУ у Чернігівській області спільно з Головним відділом внутрішньої та власної безпеки “Центр” Держприкордонслужби за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Читайте також:
Медсестра бойового підрозділу ТрО зливала росіянам позиції ЗСУ під Бахмутом – прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна