Залужний нагородив солдата 92 омбр “Хижака” Зубарєва, який у ближньому бою з камерою “гоу про” відбив переважальні сили росіян

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний нагородив “Золотим хрестом” старшого солдата 92-ї окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслана Зубарєва на псевдо “Хижак” та вручив йому нагородну зброю.

Про це Залужний повідомив у понеділок, 27 березня.

“Мав честь нагородити старшого солдата 92-ї окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслана Зубарєва почесною нагрудною відзнакою “Золотий Хрест” та вручити йому заслужену нагородну зброю. Руслан відбив атаку переважальних сил противника, проявив звитягу та мужність у бою. Вдячний кожному, хто боронить Батьківщину від окупанта”, – написав Залужний.

Руслан Зубарєв – боєць 22-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ, який разом з напарником відбив атаку російських спецпризначенців та бронетехніки в Харківській області.
16 лютого він брав участь у тривалому ближньому бою, іноді на відстані пʼяти метрів, на Сватівському напрямку. 21-річний солдат із позивним “Хижак” (Predator) знімав окопний бій на відео.

Згодом Руслан розповів про це у великому інтерв’ю Юрію Бутусову:

В інтерв’ю Бутусову Зубарєв сказав, що в нього є “нездійсненна мрія” – придбати гвинтівку калібру 5,56 мм, але за законами України воїн зміг би це зробити тільки із 25 років.

“Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний отримав офіційну інформацію про подвиг солдата, подивився інтерв’ю і справедливо нагородив воїна. Причому зробив це особисто! Тепер у Хижака є унікальна відзнака – нагородний автомат від Залужного!” – коментує журналіст.

Зубарєв у телеграмі розповів, що головком подарував йому автоматичну гвинтівку М-4.

Читайте також:
У мережі показали епічний ближній бій українського воїна проти переважаючих сил росіян. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна