Окупанти хочуть відстрілювати диких тварин у нацпарку “Джарилгацький”

В захопленому національному природному парку «Джарилгацький», розташованому в окупованому Скадовському районі на Херсонщині російські загарбники хочуть відстрілювати диких тварин, займатися водними пасажирськими перевезеннями і ресторанним бізнесом.

Про це йдеться в реєстраційних російських документах: у лютому окупанти незаконно зареєстрували цей парк за російським законодавством, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Директором» захопленого НПП «Джарилгацький» окупаційне «міністерство природних ресурсів і екології Херсонської області» призначило нікому тут не відомого Страмнова Сергія Анатолійовича, який вказаний громадянином РФ.

В реєстраційних документах фейкового «природного парку» зазначено, що основним видом його діяльності є мисливство, відлов і відстріл диких тварин.

Також ця «установа» збирається надавати послуги з рибальства, видобутку глини і солі, будівництва, перевезення пасажирів водним транспортом, екскурсійні послуги і ресторанного бізнесу. Схожі види «діяльності» окупанти прописали й для інших захоплених природоохоронних установ Херсонщини.

За словами Івана Мойсієнка, завкафедри ботаніки Херсонського державного університету, члена правління Української природоохоронної групи, в НПП «Джарилгацький» зрадником виявився заступник його директора, екс-керівник Держекоінспекції в Херсонській області Сергій Суворов. Ще одним колаборантом став заступник директора НПП «Нижньодніпровський» Кірін Дмитро Леонідович. І він, і Суворов відсторонені з займаних посад, а перед звільненням правобережної Херсонщини 11 листопада 2022 року обидва втекли на окуповану територію.

Національний парк «Джарилгацький» було засновано у грудні 2009 року. Його площа становить 10 тис. гектарів. Він розташований на острові Джарилгач. До складу парку входить сам острів, акваторія Джарилгацької затоки, а також берегова смуга між Скадовськом та Лазурним.

Читайте також:
Росіяни захопили заповідник “Асканія-Нова” на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна