Ворожі винищувачі Су-35 випустили 10 авіабомб по території Сумщини, є загиблий і поранений

Уночі 24 березня росіяни атакували Сумську область винищувачами Су-35. По регіону було випущено понад 10 керованих авіабомб.

Про це повідомив в ефірі телемарафону в п’ятницю, 24 березня, речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат.

Він розповів, що росіяни почали атакувати з вечора – випустили по Одещині дві ракети Х-59.

“Атака продовжилася з півночі нашої країни. Близько 10 літаків Су-35 – це російський найновіший винищувач – атакували Сумську область керованими авіаційними бомбами… Це надзвичайно велика загроза, коли керовані авіаційні бомби, плануючі бомби, можуть летіти далеко, і літаки не входять у зону поразки нашої протиповітряної оборони”, – сказав Ігнат.

За його словами, понад 10 керованих бомб атакували об’єкти в Сумській області.

“Втрати уточнюються. Напевно, вони будуть оголошені військовими адміністраціями”, – сказав речник Повітряних сил.

Згодом стало відомо, що внаслідок нічної ворожої атаки авіацією на Сумщину постраждала Білопільська громада. Є багато зруйнованих житлових будинків, загиблі та поранені, повідомив у коментарі Суспільному міський голова Білопілля Юрій Зарко.

“Близько 12 години ночі в громаді почався масований обстріл. Були помічені “Шахеди”, ракети, були системи залпового вогню, був артобстріл. Вони одночасно вдарили з декількох точок. Центр міста постраждав, школа №4″, – йдеться у повідомленні.

За словами міського голови, сторож школи №4 загинув. Поранення отримала одна людина, яка знаходилася в житловому будинку. Їй відірвало ногу. В місті багато пошкоджених житлових будинків.

Читайте також:
Росія обстріляла прикордонне селище на Сумщині: загинув чоловік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна