У Бахмуті вирішили лишитися 3,5 тис. цивільних із 32 дітьми, – ОВА

У місті Бахмут на Донеччині, де тривають бойові дії, все ще залишаються люди з дітьми, які відмовляються покидати місто.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час брифінгу в “Медіацентрі Україна – Укрінформ” 23 березня.

“Бахмут – місто, яке на 24 лютого 2022 року нараховувало близько 84 тисяч жителів. Зараз, за нашими підрахунками – менш як 3,5 тисячі осіб лишилося в місті Бахмут. Це ті люди, я з усією відповідальністю можу сказати, які не хочуть виїжджати з міста від слова «зовсім». Там проведений колосальний обсяг роботи по їхній евакуації. Люди не просто відмовляються виїжджати, під час квартирних обходів працівниками Головного управління поліції, працівниками ДСНС, вони навіть переховуються, не бажаючи виїжджати”, – розповів Кириленко.

Водночас він зауважив, що наразі 32 дитини, чиї батьки відмовилися виїжджати, лишилися в Бахмуті.

“Наразі 32 дитини, чиї батьки так само відмовлялися виїжджати, лишилися в Бахмуті. Вони перебувають в укриттях. Я точно знаю, що забезпечені навіть у тих наджахливих умовах харчовими продуктами, гігієнічними наборами в більш ніж достатній кількості. Але це знову ж таки діти, чиї батьки відмовилися виїжджати. Тому була внесена зміна до постанови, де обов’язкова евакуація у примусовий спосіб. Там є певні особливості виконання цієї постанови, проте, ми продовжуємо працювати й не тільки по Бахмуту”, – сказав голова ОВА.

При цьому начальник Донецької ОВА наголосив, що близько 12 тисяч дітей Донецької області, які перебували в дитячих будинках, в будинках сімейного типу, в інтернатних закладах обласних, комунальних, місцевих, зараз військовою адміністрацією евакуйовані в повному обсязі.

Читайте також:
Кабмін схвалив примусову евакуацію дітей із зон бойових дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна