У Чернігівському районі відбудували міст

У Чернігівській області відкрили рух по відбудованому мосту через річку Замглай, що в селі Киселівка Чернігівського району.

Про це 21 березня повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

“Відкрито рух відбудованим мостом через річку Замглай поблизу села Киселівка на дорозі Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч. Дорога забезпечує транспортне сполучення 14 громад на півночі Чернігівщини з Черніговом та іншими містами й селами України”, – розповіли у відомстві.

Тепер до мешканців цих громад зможуть безперешкодно дістатися вантажівки з гуманітарною допомогою, ремонтні бригади енергетиків чи рятувальники.

Мостова споруда була зруйнована в лютому 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Замість неї в квітні минулого року було облаштовано тимчасову переправу. У зв’язку з тим, що така переправа не могла впоратися з навантаженням автотрафіком, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури вирішило повноцінно відбудувати міст.

Новий міст має чотири смуги руху та зведений з урахуванням сучасних транспортних навантажень.

У Міністерстві інфраструктури нагадали, що з початку повномасштабного вторгнення на Чернігівщині було зруйновано 27 штучних споруд. На 20 локаціях було облаштовано тимчасові об’їзди.
Торік було відновлено два мости, ще на двох об’єктах роботи завершаться цього місяця.

Читайте також:
Україна відновила міст у Стоянці біля Києва на Житомирській трасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.