Знищено “Калібри”: ГУР взяло на себе вибухи в Джанкої

доповнено

Після того, як у соцмережах повідомили про вечірні вибухи в районі міста Джанкой у Криму, українська військова розвідка заявила про знищення таким чином російських крилатих ракет.

“Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети “Калибр НК” під час їхнього транспортування залізницею”, – ідеться в повідомленні Головного управління розвідки МО України ввечері в понеділок, 20 березня.

Текст супроводжує ілюстрація “Працює ГУР”.

У ГУР зазначили, що “Калібр НК” ― це ракети, призначені для пусків з надводних кораблів російського Чорноморського флоту Росії. Дальність ураження такої зброї ― понад 2500 кілометрів по наземних цілях та 375 кілометрів по морських.

“Загадкова “бавовна” продовжує процес демілітаризації Росії та готує український півострів Крим до деокупації”, – прокоментували ГУРівці.

Авіаблогер Віталій Трубников також на супутникові знімки авіабази Джанкой у Криму, на якій базується 39-й вертолітний полк ВКС Росії, де сьогодні ввечері “якесь пожвавлення і працює ППО, нібито відбивали атаку безпілотників”:

На відео, які публікували місцеві групи в соцмережах (“Типичный Джанкой”, “Джанкой чат” тощо) перед вибухами чути звук, схожий на звук двигунів іранських дронів-камікадзе Shahed-136.

Колабораціоністи заявили, що окупаційні сили ППО “збили українські безпілотники”, уламки яких нібито впали на “цивільні об’єкти”.

Читайте також:
Крим: вибухи лунали в Севастополі, Сімферополі, Джанкої та Бахчисарайському районі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна