Україна запровадила санкції проти диктатора Сирії Асада та іранських виробників дронів Shahed

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України про застосування санкцій щодо низки юридичних та фізичних осіб, до переліку яких входить сирійський диктатор Башар Асад.

Про це йдеться у відповідному указі президента, оприлюдненому в суботу, 18 березня.

Санкції, які діятимуть 10 років, запроваджено проти загалом 141 юросіб та 300 фізичних осіб.

У переліку, крім Асада, є також прем’єр-міністр Хусейн Арнус та міністр закордонних справ Сирії Фейсал аль-Мікдад, низка громадян РФ, Ірану тощо.

Є й один українець – Віктор Слоболінський із Криму, який має також і російське громадянство.

Серед зазначених у переліку підсанкційних компаній та фірм – Акціонерне товариство “Об’єднана суднобудівна корпорація”, Автономна некомерційна організація “Інститут морського приладобудування і робототехніки”, “Євпаторійський авіаційний ремонтний завод”, АТ “Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В. Хруничева”, ПАТ “Науково-виробниче об’єднання “Алмаз” імені академіка О.А. Расплетіна, “Концерн повітряно-космічної оборони “Алмаз-Антей”, “Махан ейрлайнз” (Mahan Airlines) та “Фарс ейр кешм” (Fars Air Qeshm) із місцезнаходженням в Ісламській Республіці Іран, а також іранські компанії з розробки й виробництва дронів-камікадзе Shahed – “Шахeд евіейшн індастріз компані” (Shahed Aviation Industries Company) та “Іран ейркрафт меньюфекчурінг індастріал компані” (Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company (HESA), “Іран евіейшн індастріз організейшн” (Iran Aviation Industries Organization (IAIO).

Читайте також:
Зеленський ввів санкції проти низки букмекерських компаній

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна