Канада відправила в Україну бронемашину Bergepanzer 3

Канада відправила в Україну чергову партію військової допомоги.

Про це повідомила міністр оборони країни Аніта Ананд, пише “Європейська правда“.

Ананд опублікувала відео, на якому видно завантаження бронемашини на борт українського вантажного літака Ан-124 “Руслан”.

“Більше канадської військової допомоги вже на шляху до України. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, – запевнила очільниця канадського міноборони.

Вона не вказала назву бронемашини, але судячи з відео, це Bergepanzer 3 німецько-нідерландського виробництва на базі танка Leopard 2. При цьому машина призначена для обслуговування [українських] танків Leopard 2.

Bergepanzer 3 належить до групи машин бойової підтримки і може використовуватися для доставки бійців на поле бою, евакуації поранених, розчищення перешкод та інших завдань.

Раніше цього тижня Канада оголосила, що надасть Україні близько 8 000 боєприпасів калібру 155 мм, а також 12 зенітних ракет із запасів канадських збройних сил для підтримки систем протиповітряної оборони.

Оттава також передасть Києву понад 1800 навчальних боєприпасів для 105-мм танків для підтримки передання Данією, Німеччиною й Нідерландами танків Leopard 1.

Раніше Німеччина повідомила, що передала Україні 15 одиниць Bergepanzer 2, розроблених на базі бойового танка Leopard 1.

Читайте також:
Канада скеровує в Україну ще 200 бронеавтомобілів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна