Забродського призначать на високу посаду в керівництві ЗСУ, – “ЄС”

Колишнього командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ, Героя України Михайла Забродського, який написав заяву про складення повноважень народного депутата, планують призначити на високу посаду в керівництві Збройних сил.

Про це повідомляє партія “Європейська Солідарність”, за списком якої Забродський пройшов у Верховну Раду 9-го скликання.

“Де-факто генерал Забродський, Герой України ще з 2014 року, легендарний командувач ДШВ і комбриг 95-ї бригади, повернувся до війська з перших же днів повномасштабного вторгнення.

Тепер настав момент, коли він має повною мірою зосередитися на службі, посилити стратегічний потенціал ЗСУ і сприяти разом із [Головнокомандувачем] Валерієм Залужним та іншими воєначальниками успіху вирішального контрнаступу на русню. На фронті він зараз дійсно куди потрібніший, бо такі досвідчені та сміливі воїни як Михайло – на вагу золота. Такими як він пишалася б будь-яка команда”, – наголошується в повідомленні.

“Цілком природно, що, згідно із законом, Забродський складає депутатський мандат, і в цьому рішенні ми його також підтримаємо”, – додали у партії.

Як писала “Новинарня“, 17 березня нардеп від “Голосу” Ярослав Юрчишин повідомив, що Михайло Забродський складає мандат, і опублікував заяву генерала про складання депутатських повноважень, датовану 10 березня 2023 року.

До Верховної Ради Забродський формально був відряджений після роботи на посадах командувача ДШВ і командувача АТО.

Читайте також:
Три фактори і два небезпечні напрямки: генерал Забродський дав прогноз на продовження війни з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна