Українська компанія “Старлінк” виграла суд проти компанії Ілона Маска

Українське товариство з обмеженою відповідальністю “Старлінк” виграло суд першої інстанції проти компанії Ілона Маска SpaceX.

Це рішення опублікували у Реєстрі судових рішень, пише “Громадське”.

У жовтні 2022 року американська компанія SpaceX Ілона Маска подала позов до ТОВ «Старлінк» та «Укрпатенту». Там вимагали достроково припинити дію української торговельної марки «Старлінк». 

Київський господарський суд 2 березня відмовив компанії SpaceX у задоволенні позову. 

Українське ТОВ «Старлінк», що надає IT-послуги, існує вже понад 12 років. Заявку на реєстрацію подали у березні 2010 року, а реєстрація знаку відбулась у лютому 2011 року.

Водночас Американський Starlink започаткували у 2015 році. SpaceX подала на реєстрацію в Україні бренд Starlink у 2020 році, а права на нього отримала в серпні 2022 року. Дочірня компанія Маска Starlink в Україні називається ТОВ «Старлінк Юкрейн».

Як повідомляє dev.ua, засновником українського «Старлінк» є Сергій Дулицький. Він розповів виданню, що юристи Маска вийшли на нього рік тому, ще до початку повномасштабної війни. Вони вимагали від нього віддати торговельну марку на користь американського Starlink.

“Starlink — це всесвітньо відомий бренд. Тому віддайте”, — пояснювали в американській компанії.

Читайте також:
Рада дозволила ввозити в Україну генератори та Starlink без мита і ПДВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна