У Мелітополі підірвали авто колаборанта Ткача, він загинув

У центрі окупованого росіянами Мелітополя підірвали автомобіль колаборанта Івана Ткача, який організував перевезення найманців “Вагнера” і російських військових до лінії фронту в Запорізькій області.

Про це повідомляє видання РІА Мелітополь, а також пише міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За попередньою інформацією, вибух стався у дворі житлової дев’ятиповерхівки за адресою Героїв України, 48.

Джерела видання в СБУ підтвердили загибель Ткача, якого з початку вересня 2022 року окупанти призначили керувати міським транспортом Мелітополя – на посаду директора “Муниципального унитарного предприятия “Городской транспорт” военно-гражданской администрации г. Мелитополь”.

Від початку березня 2022 року Ткач ініціативно зайнявся організацією міських пасажирських перевезень під керівництвом Золотарьова Сергія Борисовича (першого заступника окупаційного “голови адміністрації” Мелітополя).

Він налагодив транспортне сполучення з тимчасово окупованими районами Донецької та Луганської областей і Криму, про що відкрито повідомляв у пропагандистських відео.

Іван Ткач

Також Ткач займався організацією переміщення особового складу російських військ.

Задіявши рухомий склад “МУП “Городской транспорт”, він організовував перевезення найманців ПВК “Вагнер” до лінії бойового зіткнення у Запорізькій області.

Голова окупаційної адміністрації тимчасово окупованої території Запоріжжя, колаборант Володимир Рогов, підтвердив, що підірваний автомобіль Toyota Land Cruiser Prado належав Ткачу.

Спершу Рогов повідомив, внаслідок вибуху “постраждала одна людина”, пізніше – що “постраждали” двоє людей: чоловік і жінка.

За словами колаборанта, підрив було здійснено за допомогою саморобного вибухового пристрою. Сила вибуху, за попередніми даними, становила близько 1 кг вибухової речовини в тротиловому еквіваленті.

Деякі телеграм-канали також припускали, що підірване авто могло належати пожежникові-колаборанту Дмитрові Кучеркову (колишньому в. о. начальника Мелітопольського міськрайонного управління ДСНС, який пішов на співпрацю з окупантами).

Читайте також:
Заступника “гауляйтера” Нової Каховки підірвали вже вдруге, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.