СБУ запакувала контрактника ЗСУ за державну зраду

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного російського агента у ході спецоперації у прифронтових районах Миколаївської області. Фігурантом є контрактник однієї з військових частин, дислокованих на території регіону.

Про це у вівторок, 14 березня, повідомляє пресцентр СБУ.

“У лютому 2023 року він за власної ініціативи вийшов на спецслужбу РФ, якій запропонував свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав окупантів. Щоб встановити зв’язок з агресором, він «звернувся» до своєї сестри, яка проживає в росії і перебуває у близьких стосунках з посадовцем окупаційних угруповань”, – йдеться в повідомленні.

Ним виявився заступник командира з військово-політичної роботи 83-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС РФ  Володимир Снєговський.

З ворогом жінка познайомилась після тимчасового захоплення одного із селищ на Херсонщині, де проживала на початку повномасштабного вторгнення.

“Під час звільнення району вона вирішила тікати разом із загарбниками, а потім оселилася в рф, де продовжила «спілкування» зі Снєговським. Встановлено, що саме він передав інформацію про її родича кадровому співробітнику російської спецслужби, який потім вийшов на прямий зв’язок з фігурантом”, – переповідають у спецслужбі.

За даними слідства, ворожий агент виконував вказівки свого «куратора» щодо збору даних про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях.

Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

“Також зрадник обговорив з представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту і здачу в полон. Втім контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували його злочинні дії і затримали в одній з адміністративних будівель під час виконання розвідувального завдання”, – інформують в СБ.

При обшуку у затриманого виявлено мобільний телефон зі встановленим анонімним месенджером, який він використовував для спілкування з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Читайте також:
СБУ запакувала ексочільників катівні, яка діяла під час окупації Херсона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна