“Через рік дістали мумії”: на Донеччині в погребі виявили тіла російських солдатів, яких закидали гранатами

Українські цивільні пошуковці на Донеччині дістали з погребу муміфіковані тіла російських окупантів, убитих торік у боях за село Краснопілля у Слов’янському районі, неподалік від Богородичного і Святогірська.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Тіла двох військових РФ знайшли в селі Краснопілля. (…) На тілах знайшли жетони з особистими номерами і дві тисячі рублів”, – сказано в дописі.

Пошуковці припускають, що українські бійці виявили в населеному пункті ворогів, вогнем змусили спустися у льох, після чого закидали гранатами.

Журналіст, волонтер і працівник ДонОВА Олександр Качура 12 березня розповів, оприлюднивши фото: “Два свинопідари засіли у погребі, їх закидали гранатами, а через рік дістали мумії”.

Фото з ФБ Олександра Качури:

пошук мумій солдатів РФ - село Краснопілля_3 пошук мумій солдатів РФ - село Краснопілля пошук мумій солдатів РФ - село Краснопілля_1
<
>

За його словами, в одного “расхітітєля гробніц”, крім 2000 рублів, була також георгіївська стрічка, заборонена в Україні.

Імовірно, ці двоє росіян загинули влітку 2022 року. Лінія зіткнення біля Краснопілля проходила з червня, кілька разів село переходило з рук у руки, тут точилися бої поки українські війська остаточно не відсунули загарбників.

Качура подякував командиру загону місії “Чорний тюльпан” Олексію Юкову за його пошукову діяльність.

Читайте також:
Керівник пошукового загону “Чорний тюльпан” Олексій Юков: За “зраду ДНР” мене прирекли до страти. Наказ мав бути виконаний негайно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна