Президент Зеленський та прем’єрка Фінляндії – на прощанні з “Да Вінчі”

До Києва прибула прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін. Разом із президентом України Володимиром Зеленським прибула до Михайлівського Золотоверхого собору на прощання з загиблим під Бахмутом Героєм України Дмитром Коцюбайлом.

Церемонія прощання відбувається в п’ятницю, 10 березня.

Відомо, що глава держави передав матері “Да Вінчі” Оксані Коцюбайло відзнаку “Хрест бойових заслуг”, якою посмертно удостоєно її сина.

 

О 12:00 розпочалася панахида за упокій Героя України у Михайлівському Золотоверхому соборі. Після цього траурна процесія вирушить на Майдан Незалежності. На прощання з “Да Вінчі” прийшли тисячі людей.

На Майдані Незалежності труну з тілом Дмитра Коцюбайла тисячі людей зустріли навколішках. Туди на прощання прибули міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, керівник ГУР МО України Кирило Буданов, мер Києва Віталій Кличко, пише “24 канал”.

Читайте також:
На Івано-Франківщині попрощалися з Героєм України Дмитром Коцюбайлом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна