Дефіциту в енергосистемі немає вже 25 днів поспіль, сформовано резерв, – Укренерго

Станом на середу, 8 березня, дефіцит в енергосистемі України відсутній вже 25 день поспіль і наразі не прогнозується.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”.

“Збільшення світлового дня, поступове сезонне потепління впливають на поступове зниження споживання”, – пояснюють ц компанії.

Також працюють всі види електростанцій в енергосистемі – генерації електроенергії в енергосистемі країни достатньо для покриття споживання. Імпорт електроенергії незначний.

Знижене споживання, відновлення роботи деяких генеруючих потужностей, забезпеченість ресурсом гідрогенерації та сезонне стрімке зростання відновлювальних джерел енергії дозволило сформувати в енергосистемі певний резерв потужності, що підвищує рівень надійності електропостачання та операційної безпеки енергосистеми, додали в Укренерго.

Водночас на Одещині тривають роботи для підвищення надійності живлення регіону. Також тривають ремонтні роботи на всіх інших об’єктах “Укренерго”, пошкоджених ворожими обстрілами.

Читайте також:
Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній 20-й день поспіль, – Укренерго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна