У Києві попрощалися з двома льотчиками 7-ї бригади тактичної авіації, що загинули на Донбасі

У Києві попрощалися з двома льотчиками, які загинули в боях на Донбасі – 22-річним Ігорем Соломенніковим та 55-річним Віктором Волинцем.

Про це у вівторок, 7 березня, розповів міський голова столиці Віталій Кличко, який був присутній на жалобній церемонії.

Обоє героїв – кияни. Віктор Волинець – родом із Житомирщини. Випускник Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків. До повномасштабного вторгнення працював пілотом цивільних авіакомпаній. Із жовтня 2022 року служив у складі 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка.

Ігор Соломенніков родом із Севастополя. Закінчив Харківський національний університет Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Теж проходив службу в 7-й бригаді тактичної авіації.

“Наші захисники виконали не один бойовий виліт в складі одного екіпажу. 22-річний Ігор був штурманом. 55-річний Віктор – льотчиком. Вони загинули на Донбасі під час виконання бойового завдання. Екіпаж був уражений винищувачем ворога”, – розповів Кличко.

Екіпаж загинув під Бахмутом 1 березня.

За інформацією “Новини.Live”, до повномасштабного вторгнення росіян Віктор Волинець був пілотом цивільної авіакомпанії Sky Up Airlines. Надалі пішов до ЗСУ добровольцем і понад рік захищав українське небо.

Чоловік, який народився 12 липня 1967 року, мав військове звання підполковник.

Віктор Волинець

“На війні він теж був пілотом. Його збили на літаку під Бахмутом. Разом з ним загинув і його штурман”, — розповіла виданню бортпровідниця Ілона Лебедь.

Дівчина згадує, що працювати в мирному небі з Віктором було спокійно і комфортно. У нього був багатий досвід, тому екіпаж завжди знав — якщо він за штурвалом, то політ буде легким.

“Він був дуже добрим, постійно розповідав жарти. В умовах якогось негативу в рейсі він міг підняти настрій. Він точно був патріотом своєї країни і до війни, тому я не здивувалася, що він пішов воювати, він би інакше не зміг”, — додала дівчина.

Прощання з льотчиками в Києві

Читайте також:
У Києві попрощалися з бійцями ДРГ, які загинули під час бойового виходу в Брянську область РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна