На окупованій Донеччині Росія починає нову хвилю мобілізації на війну проти України

На окупованій території Донеччини Росія починає нову хвилю мобілізації до лав ЗС РФ на війну проти України, а на Луганщині – обмежує вільне пересування для тих, хто не взяв рашистський паспорт.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в суботу, 4 березня, станом на 18:00.

“З метою поповнення масштабних втрат в живій силі противник продовжує проводити приховану мобілізацію на тимчасово окупованій території України. Зокрема, в Горлівці Донецької області з 5 березня планується розпочати чергову хвилю мобілізації місцевих жителів до лав російських окупаційних військ. Всім керівникам навчальних закладів надано письмову вказівку від російської окупаційної адміністрації щодо постановки на військовий облік чоловіків від 1995 до 2005 року народження”, – сказано в повідомленні.

Крім того, інформує ГШ, триває примусова паспортизація населення тимчасово окупованої та зайнятої території Луганської області.

“Так, окупанти ввели обмеження на вільне пересування між населеними пунктами для усіх цивільних громадян, які не мають паспорта громадянина РФ. Під дію обмежень потрапили Старобільск, Рубіжне та Станиця Луганська”, – зазначили в Генштабі.

Читайте також:
ЗСУ відбили численні атаки під Бахмутом, завдали два удари по ЗРК противника та по складу б/к, – зведення Генштабу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна