Україна отримає два-три типи західних винищувачів, один з них стане основним, – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков впевнений, що Україна отримає від західних партнерів кілька типів винищувачів, один з яких стане основним літаком для ЗСУ.

Про це глава Міноборони заявив у інтервʼю німецькому виданню Bild.

«Я впевнений, що у нас буде два-три типи винищувачів, з яких один стане головним. Це залежить від того, який з них найкраще підійде для України. Для наших аеродромів, для наших інженерів, для обслуговування», — сказав Резніков. 

Журналісти нагадали про відмову канцлера Німеччини Олафа Шольца надавати бойові літаки Україні.

Резніков у відповідь сказав:

«Я пам’ятаю, що Німеччина не хотіла надавати танки. Зараз у моїй країні є Leopard, я особисто тестував Leopard з Німеччини».

Міністр додав, що, на його думку, для передачі Україні винищувачів буде створена коаліція за аналогією з танковою, коли Київ зрештою отримав німецькі Leopard як основні бойові танки, а також чекає на передачу британських Challenger, американських Abrams та французьких AMX

Читайте також:
Швеція розглядає запит України про винищувачі Gripen

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна