У Запоріжжі після удару РФ продовжують шукати загиблих під завалами будинку. Зеленський пообіцяв відповідь

У місті Запоріжжя на місці ракетного удару РФ по житловому будинку триває пошук людей під завалами.

Про це ввечері в четвер, 2 березня, повідомляє ГУ ДСНС у Запорізькій області.

“Станом на 21:00 на місці ракетного удару по житловому будинку в м. Запоріжжя продовжуються роботи з пошуку людей під завалами та демонтажу небезпечних елементів будинку. Для освітлення місця проведення аварійно-рятувальних робіт співробітниками ДСНС додатково встановлено 2 освітлювальних вежі”, – йдеться в повідомленні.

Комунальні служби вивезли понад 90 тонн будівельних уламків. Психологи ДСНС на місті події надали допомогу 74 мешканцям будинку та родичам постраждалих.

До робіт залучені рятувальники Мобільно-рятувального центру з м. Київ, підрозділи ДСНС Запорізької області, співробітники Національної поліції, комунальні служби, медики та волонтери.

Загалом до робіт залучено 198 співробітників різних служб та 52 одиниці техніки, з них від ДСНС – 126 рятувальників, 30 одиниць техніки та 2 кінологічні розрахунки.

У Запоріжжі на місці ракетного удару рф триває пошук людей під завалами багатоповерхового будинку У Запоріжжі на місці ракетного удару рф триває пошук людей під завалами багатоповерхового будинку_1 У Запоріжжі на місці ракетного удару рф триває пошук людей під завалами багатоповерхового будинку_2
<
>

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив: “На сьогоднішній звірячий російський ракетний обстріл Запоріжжя буде наша відповідь як військова, так і юридична. Окупант неминуче відчуватиме нашу силу. Силу справедливості – в усіх сенсах слова”.

Глава держави подякував усім рятувальникам, які від ночі розбирають завали будинку, де російська ракета зруйнувала під’їзд.

“Вдалося врятувати 11 людей, більше 70 отримали допомогу. У списку загиблих на цей час двоє людей. Мої співчуття рідним”, – сказав президент.

Як відомо, близько 1:30 2 березня росіяни вдарили зенітними ракетами С-300 по Запоріжжю. Внаслідок обстрілу зруйновано під’їзд 5-поверхового житлового будинку.
Врятовано 11 осіб. З-під завалів зруйнованих будівельних конструкцій деблокували 2 загиблих, 7 людей перебувають в лікарні, ще 10 вважаються безвісти зниклими.

Читайте також:
Росіяни вдарили по багатоповерхівці в Запоріжжі, є загиблі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна