У Миколаєві затримали агента ФСБ, який розвідував місця базування іноземного озброєння

доповнено

Співробітники Служби безпеки України викрили в Миколаєві російського агента, який збирав розвіддані для російських спецслужб.

Про це повідомляє пресцентр СБУ в середу, 1 березня.

“Ним виявився місцевий інструктор з тактичної підготовки однієї з громадських організацій. Під прикриттям тренувань українських захисників він збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території південного регіону”, – повідомляє пресслужба.

За даними слідства, зрадник за своєю власною ініціативою вийшов на ФСБ і запропонував свою допомогу у війні проти України.

Насамперед російська спецслужба поставила йому завдання – виявити місця базування іноземного озброєння та складів із боєприпасами Збройних сил України.

“Для збору відомостей він “в темну” використовував діючого українського військовослужбовця та передавав отримані відомості представнику ФСБ”, – повідомляють у СБУ.

Розвіддані окупанти збирали для нанесення прицільних ракетних ударів по військових об’єктах України.

Контррозвідці СБУ вдалося спрацювати на випередження та вчасно викрити російського агента. Його затримали і тим самим запобігли переданню ворогу оборонних відомостей.

Зазначається, що для комунікації з ворогом зрадник використовував анонімний месенджер. Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором, а також зброю та боєприпаси. Вилучені засоби ураження було скеровано на експертизу.

Зловмисником виявився син “антимайданівця” Юрія Діденка.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх осіб, причетних до ворожої розвідувально-підривної діяльності.

Читайте також:
В Одесі знайшли агентурну мережу ФСБ, серед затриманих – помічник “депутата” з Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна