Медведчук і Козак записали свій багатомільйонний бізнес на пенсіонерку зі Львова, – Вihus.Info

Колишні українські депутати Віктор Медведчук і Тарас Козак записали свій будівельний бізнес вартістю сотні мільйонів гривень на 62-річну пенсіонерку зі Львова Ольгу Куць.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Куць значиться бенефіціаркою низки фірм, які, своєю чергою, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві.

Наприклад, вона є кінцевою бенефіціаркою компанії “Істбуд”, на яку оформлено майже гектар землі на бульварі Міхновського (колишній Дружби народів) із цільовим призначенням “для будівництва готельно-офісного будинку” орієнтовною вартістю у 160 мільйонів гривень.

Куць також є бенефіціаркою фірми “Таун Ленд Компані”, що виступає замовником будівництва житлового комплексу “Поетика” на вулиці Дегтярівській у Києві. На цю фірму оформлені недобуди: в реєстрі нерухомості так і вказано: компанія володіє низкою об’єктів незавершеного будівництва – за адресою, де зводять згаданий ЖК.

Ще одна її “власність” – ТОВ “Магеллан Проджект” (власник десятка земельних ділянок в садовому товаристві в Дарницькому районі).

Окрім того, львів’янка значиться співвласницею компанії “Промтек”, у розпорядженні якої перебуває понад гектар землі на київській Борщагівці – під будівництво культурно-розважального комплексу.

Компанії, в яких Куць значиться власницею найбільших часток, виявилися пов’язаними з будівельним бізнесом нардепа від ОПЗЖ Вадима Столара.

Журналісти Bihus.info з посиланням на київських девелоперів стверджують, що навесні 2020 року Медведчук став партнером Столара в будівельному бізнесі з часткою 66%.

Коли ж розслідувачі звернулися по коментар до самої Ольги Куць, з’ясувалася, що вона не знає навіть назви компаній, якими нібито володіє.

Спочатку її частка становила 66% у кожній з цих компаній, а зараз Куць залишається номінальною власницею 55% у трьох із них. Рештою володіють люди з оточення Столара та Медведчука, стверджується в розслідуванні.

Те, що вона не справжня власниця, Куць підтвердила сама. За словами жінки, вона працювала на фірмі, де керував  Богдан Козак (брат Тараса)

“Він попросив, я дала довіреність. Я там ніякої діяльності не веду, грошей не отримувала”, – розказала вона.

Читайте також:
Підозра Оксані Марченко: компанії дружини Медведчука фінансували Росгвардію та МВС РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна