Комісія з обрання голови НАБУ допустила до співбесід 11 кандидатів

Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро допустила до співбесід щодо відповідності критерію компетентності 11 кандидатів.

Про це йдеться на сторінці комісії у фейсбуці за результатами засідання 25 лютого.

20-24 лютого комісія провела співбесіди із 20 кандидатами.

“Відповідність кандидата критерію доброчесності оцінювалася з урахуванням наявності або відсутності у членів комісії обґрунтованих сумнівів, що виникли за результатами дослідження інформації, яка міститься у матеріалах щодо кандидата, та проведення співбесіди”, – сказано в повідомленні.

Комісія визначила, що критерію доброчесності відповідають такі кандидати: Бєлоусов Юрій, Ворвуль Максим, Гупяк Сергій, Кривонос Семен, Наумюк Сергій, Опішняк Олег, Осипчук Роман, Павлущик Віктор, Плотнікова Вероніка, Цивінський Олександр, Церковний Володимир.

Новий графік співбесід щодо відповідності кандидатів критерію компетентності буде оприлюднено за його готовності.

Передісторія і контекст

Повноваження попереднього директора НАБУ Артема Ситника закінчилися 16 квітня 2022 року.

17 січня 2023 року комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ за результатами тестування загальних здібностей відсіяла 28 кандидатів. До наступного раунду пройшли 22 претенденти.

Згідно з процедурою, після завершення співбесід з усіма кандидатами члени комісії зберуться на окреме засідання для їх обговорення, щоб через голосування відібрати трьох кандидатів, які відповідають вимогам посади директора НАБУ, мають кращі професійний досвід, знання і якості для виконання службових обов’язків.
Ці три кандидатури будуть подані на розгляд прем’єр-міністру.

Тимчасовий виконувач обов’язків директора НАБУ Гізо Углава 10 лютого повідомляв, що в Бюро сподіваються на обрання нового директора вже за місяць.

Читайте також:
У бою під Бахмутом загинув офіцер НАБУ Тарас Пона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна