Воллес відвідав українських танкістів, які опановують Challenger 2

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відвідав українських військовослужбовців, які на південному заході Англії продовжують опановувати британські танки Challenger 2.

Про це йдеться у повідомленні уряду Великої Британії.

Очільник британського оборонного відомства зустрівся з британськими інструкторами та українськими солдатами. Протягом кількох тижнів досвідчені українські військові навчаються ефективно керувати танками в бойових умовах після того, як Велика Британія зобов’язалася надати 14 машин і супутні боєприпаси для підтримки оборони України.

«Це надзвичайно надихає — бути свідком того, як українські солдати навчаються на британських танках Challenger 2. Їхня стійкість і рішучість досягти успіху у звільненні своєї країни є потужним сигналом для росії. Українці продовжуватимуть воювати, а Велика Британія разом із союзниками не похитнеться. Ми продовжуватимемо надавати можливості, необхідні для підтримки України, скільки завгодно», — сказав Бен Воллес.

Велика Британія була першою країною, яка надала Україні сучасні західні основні бойові танки, і відкрила шлях іншим країнам пожертвувати власні машини.

Підтримка України з боку міжнародної спільноти була непохитною після широкомасштабного вторгнення росії майже рік тому, 24 лютого 2022 року. Велика Британія надала Збройним Силам України низку засобів, щоб допомогти захищати свою територію, включаючи протитанкову зброю та бронетехніку.

Читайте також:
Король Чарльз ІІІ відвідав навчання українських військовослужбовців в Англії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна