У Києві готуватимуть військових капеланів

Служба військового капеланства Збройних Сил України вперше організувала підготовку військових капеланів, яка відбуватиметься на базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальною програмою.

Про це повідомили у вівторок, 21 січня, в Генеральному штабі ЗСУ.

“Маючи за спиною бойовий досвід, я чітко розумію роль і місце капелана в ЗСУ, а особливо в підрозділах, які виконують завдання на передньому краї. З приходом на цю посаду я, разом з начальником Служби військового капеланства ЗСУ та народними депутатами України, ініціювали внесення змін до чинного законодавства, що дозволило внормувати питання щодо проведення згаданих курсів у вищих військових навчальних закладах ЗСУ та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти”, — каже начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко.

Читайте також:
Митрополит Епіфаній вручив мандати військовим капеланам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна