“Така сама СВО, лише в Афгані”: Україна має скасувати День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дмитро Лиховій
журналіст, головний редактор “Новинарні

(FB)

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав” (запроваджений Кучмою 2004 року) – ще один радянський рудимент, якого однозначно має позбутися Україна.

Участь українців у загарбницькій війні в Афганістані – точно не те, що ми маємо “вшановувати”.

То була одна з багатьох “СВО” Кремля. Подібна до російського вторгнення в Україну через 43 роки. З такими ж неадекватними геополітичними амбіціями.

Наша мета зараз – щоб росіяни визнали свою помилку і безпорадність із вторгненням в Україну та вивели війська з України так само, як вони програли та вийшли з Афганістану, усвідомивши масштаб втрат.

Росіяни не покаялися за Афганістан, але українці мають визнати помилку співучасті принаймні через скасування “червоного дня календаря” 15 лютого.

І повсюдні пам’ятники “воїнам-інтернаціоналістам” – різновид маркерів російського колоніального простору в Україні – також мають бути усунені.

А про наші бойові дії на території інших держав у позитивному контексті ми ще поговоримо, коли переможемо мск і підіб’ємо підсумки роботи диверсійних груп на російській території.

Читайте також:
Після 24 лютого ЗСУ знищили вдвічі більше літаків РФ, ніж втратив СРСР за 10 років війни в Афганістані, – Залужний


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна