В Україну прибула партія зенітних гармат L-70 від Литви

Перша партія шведських зенітних гармат L-70, які Литва передає ЗСУ, вже прибули на територію України.

Про це 11 лютого повідомив міністр оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас.

“Партія зенітних гармат L-70 і боєприпасів, які Литва передає Україні для допомоги у захисті критичної інфраструктури, вже прибули в Україну”, – написав Анушаускас у твіттері .

Нагадаємо, передачу Україні зеніток L-70 анонсували в останньому великому пакеті допомоги від Литви. Під час візиту в Україну міністр оборони Арвідас Анушаускас уточнив, що їх передають у кількості 36 одиниць, і ця зброя має бути ефективною для боротьби з іранськими дронами-камікадзе.

Також стало відомо, що гармати мають працювати “у команді” з радарами, на придбання яких збирають кошти у рамках литовської громадської ініціативи RADAROM. За два тижні литовці та благодійники з інших країн переказали на рахунки кампанії майже 7 млн євро.

Читайте також:
ЗСУ пройшли навчання в Литві для роботи з зенітними установками L-70

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна