Міноборони анонсувало “перезавантаження” ВЛК

В Україні планують запустити пʼять напрямів удосконалення роботи військово-лікарських комісій. 

Про це йшлося у середу, 8 лютого, на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо планів та напрямів співпраці у модернізації роботи військово-лікарських комісій (ВЛК) та «шляху» пораненого воїна.

Йдеться, зокрема, про прискорення впровадження у військових закладах електронної медичної інформаційної системи (МІС) та запровадження електронних черг. 

“Це дозволить уникнути ситуацій, коли військовослужбовці після поранення для отримання експертного висновку змушені проводити час у величезних чергах і займатися паперовою тяганиною”, – йдеться в пресрелізі МОУ. 

Крім того, важливими кроками є запровадження електронних черг, використання електронного документообігу у процесах ВЛК, перегляд кількості ВЛК та сервісне обслуговування у військових закладах ВЛК.

“Повномасштабне вторгнення поставило перед новими викликами медичне забезпечення, в тому числі і недосконалу систему ВЛК. За цей час було створено єдиний медичний простір цивільної та військової медицини, а також була розширена система ВЛК.  А саме – було створено 66 позаштатних ВЛК у військових медичних закладах, а також додатково у закладах охорони здоров’я різних форм власності ще 340 позаштатних ВЛК. Втім, у звʼязку зі збільшенням навантаження, очевидною є потреба в «перезавантаженні» проведення зазначеної експертизи”, –  цитує заступницю міністра оборони України Ганну Маляр пресслужба відомства.

За її словами, першочерговим завданням нині є удосконалення роботи військово-лікарських комісій, процеси проходження яких потребують реформування згідно з викликами воєнного часу. ВЛК мають стати цифровізовані, прості і доступні для кожного захисника і захисниці.

Читайте також:
СБУ взяла на хабарі керівництво Центральної ВЛК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна