США відправили в Україну першу партію БМП Bradley – 60 одиниць

Транспортне командування Міноборони США відправило першу партію бойових машин Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу США на 2,85 мільярда доларів, оголошеної на початку цього року.

Про це повідомляється на сайті відомства в понеділок, 30 січня.

Вантаж, що містить понад 60 Bradley, залишив береги Північного Чарльстона, штат Південна Кароліна, минулого тижня та забезпечить українським силам додаткові наступальні та оборонні можливості для захисту своїх кордонів від вторгнення Росії.

Фото – Транспортне командування Міноборони США

Зазначається, що Bradley — це бойова броньована машина, яка перевозить піхоту в зоні бойових дій і веде допоміжний вогонь.

Разом із 60 Bradley адміністрація президента Джо Байдена оголосила про виділення додаткових 2,5 мільярдів доларів на безпекову допомогу, що включає додаткові бойові машини, боєприпаси, ракети та бронетранспортери Stryker. Таким чином, загальний внесок США в ці зусилля з моменту початку російського вторгнення в лютому 2022 року досяг 27,1 мільярда доларів.

Читайте також:
Пентагон оголосив про новий пакет допомоги Україні з БМП Stryker і Bradley

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна