Окупанти в Мелітополі почали змінювати назви вулиць

У Мелітополі окупаційна адміністрація почала змінювати назви вулиць.

Про це окупанти заявили у вівторок, 31 січня.

“55 вулиць, 30 провулків та 1 площа отримають колишні назви”, – йдеться у повідомленні, яке цитує “Історична правда”.

Окупанти взялися замінювати всі українські назви вулиць, замість них повертають радянські. Але разом з тим перейменовувати вирішили нейтрально названі вулиці, та навіть вулиці названі на честь радянських діячів.

Наприклад, провулки академіка Корольова, під його керівництвом якого було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ людини (Юрія Гагаріна) в космос та вихід людини в космос, вирішили перейменувати на честь революціонера Валеріана Куйбишева.

Вулицю радянського льотчика, героя Другої світової Амет-Хана Султана назвали “Октябрьская”.

А вулицю генерала Івана Петрова, який керував обороною Одеси від німецьких військ у 1941 році, перейменували на честь чекіста В’ячеслава Менжинського.

Площу Соборну в історичному центрі Мелітополя окупанти перейменують на Революційну.

“Вулицю генерала Івана Петрова, який керував обороною Одеси від німецьких військ у 1941 році, перейменували на честь Менжинського. Одного з самих огидних та кривавих злочинців сталінської доби, що очолював ВЧК-ОГПУ та масово відправляв людей на смерть тільки за їхнє неправильне походження чи політичні переконання. Ну, «українські неонацисти» назвали вулицю на честь радянського генерала, який боровся з Гітлером, а російські «антифашисти» прийшли і перейменували вулицю на честь виродка. Але нацисти в Україні, не переплутайте.І щоб ви не сумнівалися, колаборантка Галина Данильченко так і пише, що перейменовані вулиці, були названі на честь «украинских нацистских идеологов». Тобто для гауляйтерів Корольов, Амет Хан Султан, Іван Петров – це “нацистські ідеологі”, – пише у ФБ журналіст Денис Казанський. 

Читайте також:
Росіяни знесли пам’ятник Шевченку в Мелітополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна