СБУ почала слідство за фактом нового ракетного удару по Києву

Київська міська прокуратура та слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

“За даними слідства, 26 січня 2023 року збройні сили РФ, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетний обстріл об’єктів інфраструктури міста Києва. За попередніми даними, у Голосіївському районі столиці загинула одна людина, ще двоє постраждало. Інформація щодо загиблих та постраждалих уточнюється”, – йдеться в пресрелізі. 

На місці події працюють працівники ДСНС та правоохоронці, які фіксують черговий злочин РФ.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ.

Як писала “Новинарня“, повітряна тривога на Київщині 26 січня тривала з 7:46 до 12:08, за цей час зенітники відбили хвилю дронів-камікадзе та дві хвилі російських ракет.
Під час ранкових та денних атак на Київську область російська ракета таки уразила об’єкт енергетики.
В результаті влучання ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі є інформація про одного загиблого і двох поранених. 

Читайте також:
Росіяни атакували Київ понад 15 крилатими ракетами, ППО збила всі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна