РФ випустила по Україні понад 30 ракет, в кількох областях є влучання

Росія підняла у повітря шість бомбардувальників Ту-95. Очікується, що РФ випустить по Україні понад 30 ракет.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону в четвер, 26 січня. 

“Близько шести Ту-95 попередньо з району Мурманської області вилетіли і зробили пуски ракет. Очікуємо понад 30 ракет, які вже в принципі почали з’являтися у різних областях, працює ППО. Так, були вибухи, зокрема у Вінницькій області”, – сказав Ігнат, його цитує “РБК-Україна”.

За його словами, ворог більшої уваги надає центру України, тому може спрямовувати туди ракети. Ігнат також зазначив, що Росія, за попередньою інформацією, випустила ракети Х-101 та Х-505. Даних про морські пуски крилатих ракет поки немає.

При цьому речник наголосив, що Росія поки не запускала дрони-камікадзе.

“Поки що теж інформації про дрони немає. Але зазвичай ми знаємо, що дрони вони використовують у нічний час, щоб як можна більше їх пролетіло непоміченими”, – нагадав він.

Ігнат також додав, що в кількох областях, зокрема на Вінниччині, є влучання. Він закликав залишатися в укриттях.

Після 10-ї години над Києвом було чути ще один вибух. Мер Віталій Кличко повідомив: “Вибухи пролунали в Дніпровському районі столиці. Всі служби слідують на місце”.

Читайте також:
На Київщині та у Вінниці відпрацювала ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна